De verschillende soorten Roulette

Als we live roulette spelen, dan spelen we in de meeste gevallen de Europese variant, ofwel Europees Roulette. Dit spel heeft cijfers van 0 tot en met 36, dus een totaal van 37 cijfers. Er zijn hierbij drie kleuren in het spel. Er zijn 18 zwarte cijfers, 18 rode cijfers en 1 groen cijfer, namelijk de 0.Het speelveld is in drie kolommen van twaalf cijfers verdeeld en er kan op meerdere manieren een inzet worden geplaatst.

Frans Roulette

Een aantrekkelijke variant is Frans Roulette. Bij dit roulette spel kan je eigenlijk dezelfde spelregels volgen als bij de Europese variant. Er is wel een belangrijk verschil. Bij de Franse versie is er namelijk een regel die bekend staat als La Partage. Deze regel zorgt ervoor dat de speler de helft van zijn of haar inleg terug krijgt wanneer de bal op de 0 terecht komt (en deze niet op de 0 heeft ingezet). Hierdoor loop je bij Frans Roulette iets minder risico.

Amerikaans Roulette

De meest risicovolle variant is de Amerikaanse variant. Met Amerikaans Roulette ligt de kans op winst lager dan bij de andere twee varianten. Dit heeft te maken met het feit dat er in deze versie geen 37 cijfers aanwezig zijn, maar 38. Er is een dubbele 0 aan het spel toegevoegd, waardoor je kansen verkleinen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.