Enkele van de beste eSports documentaires op een rij

Samen met de online en de mobiele casino’s is deze tak van de gokindustrie enorm aan het groeien sinds jaren. Al in 2003 kwam er een eerste productie over uit op tv waarna er meerdere interessante documentaires hebben gevolgd die het kijken waard zijn.

2003 – MTV True Life: I’m A Gamer
Dit was de allereerste documentaire over eSports. Het was een MTV productie in 2003 die ons liet kennismaken met de wereld van het professionele gamen. Destijds was eSports nog lang niet waar we nu zijn, maar het geeft je wel een goed beeld over hoe het begon.

2012 – King of Chinatown
In deze documentaire krijgen we te zien hoe het is vanaf de andere kant. Hoe is het voor de gamer. Een professionele gamer Justin Wong wordt gevolgd terwijl hij doet wat hij het beste doet in een ondertussen multi-miljarden industrie.

2014 – Free to play
Het gaat hier om 3 professionele gamers die centraal staan in deze documentaire. Het laat zien dat het leven van een professioneel gamer niet over rozen en maneschijn gaat en lang leve de lol. Er moet veel opgeofferd worden wil je goed blijven verdienen, wil je de beste blijven.

2015 – All Work All Play
Dit is meer een documentaire die je laat zien wat je moet doen als je zelf overweegt een professioneel gamer te worden. Het is een geweldige industrie als je het maakt en je weet wat je doet, maar heb je niet wat ervoor nodig is, kan het een hel zijn!

2016 – The Super Gamers
Een zoveelste maar ook erg recente documentaire waar we wederom kennismaken met het leven achter de schermen van professionele gamers. In deze documentaire worden 2 gamers gevolgd in hun intense leven binnen de multibillion industry.

2016 – The Foreigner
Een epische strijd tussen 4 Koreaanse gamers en 1 Amerikaanse gamer. Extreem competitief, het heeft de wereld van eSports voorgoed veranderd.

2016 – eSports Superstars
Iets meer een documentaire waar er gekeken wordt naar de moraal van het verhaal. Is het allemaal wel verdient deze glorie en al dat geld. Vragen worden gesteld en antwoorden worden gegeven en het leven wordt gevolgd. Een kijkje achter de schermen, een kijkje achter de gamer.

2016 – League of Millions
Dit is momenteel de eSports documentaire nummer 1. Een financiële datastroom die bijna over de 2 miljard dollar gaat en een publiek van ruim 14 en een half miljoen kijkers. Waarom deze documentaire zo enorm aanslaat? Het schijnt dat je de behoefte krijgt om zelf ook te gaan gamen, het maakt niet uit wat, als je maar kunt gamen!

2016 – A New Hero: The Rise of College eSports
Naast League of Millions is deze documentaire op een heel ander niveau een publiekstrekker. Het gaat hier vooral om het verhaal. Studenten veroveren de wereld van eSports en het laat zien hoe ze dit doen. Neem gerust een kijkje bij Heroes of the Dorm.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.